Skip to main content
WAT KOMT
Zondag 1 maart

Pianoduo
Janniek Klein Zandvoort
David de Best

 

Janniek Klein Zandvoort is geboren op 9 oktober 1996 en begon op 13 jarige leeftijd met zijn eerste pianolessen bij Rianne hoek van Dijke te Wijhe. Drie jaar later ontstond onverwacht een interesse voor klassieke muziek waarmee hij verder wilde. Zo studeert hij sinds 2017 aan het HKU Conservatorium te Utrecht waar hij gedurende drie en half jaar breed kennis heeft mogen nemen van maestro Vicente Scaramuzza zijn pianoprincipes. Deze techniek werd hem aangereikt door de Argentijn Sebastián Colombo. Momenteel volgt Janniek lessen bij Klara Wurtz en zal hij vanaf begin september aan het conservatorium in Den Haag te vinden zijn.

David de Best (31 juli 1997) is 22 jaar oud en geboren in Nijmegen. Hij komt uit een erg muzikale familie: zijn vader speelt piano, zijn moeder zingt en beide broers hebben ook een instrument bespeeld. David begon bij zijn eigen vader op 6-jarige leeftijd met pianolessen. Na 10 jaar had hij besloten om naar het conservatorium te gaan en om dit voor te bereiden ging hij naar Sebastiaan Oosthout (een docent van het Conservatorium te Zwolle). Vanaf 2015 studeerde David bij Sebastián Colombo in Utrecht, waar hij in 2020 zijn Bachelor behaalde.

 

Ook dit koffieconcert is weer vrij toegankelijk. 
Inloop met koffie/thee vanaf 11.30 uur.
Het concert begint om 11.45 uur en duurt ruim 3 kwartier.
In de uitgangscollecte kunt u uw waardering laten blijken.

WAT KOMT IN APRIL
Herdenking 75 jaar vrijheid

 

DE MAUTHAUSEN LIEDEREN

Stichting Vrienden Nicolaaskerk Wijhe heeft haar koffieconcert op zondag 5 april gewijd aan het herdenkingsjaar 75 Vrijheid.

 

Kampoverlevende Jakob Kambanelis schreef gedurende zijn gevangenschap in het Oostenrijkse kamp Mauthausen een aantal afscheids- en liefdesteksten. Die zijn op muziek gezet zijn door de bekende Griekse componist Mikis Theodorakis. De teksten zijn voor de Nederlandse zangeres Liesbeth List vertaald door Lennaert Nijgh. 

 

 

De composities worden nu in Wijhe vertolkt door Hanneke Evink (zang) en Juul Beerda (accordeon). Integer en vol overgave, waarbij de snaar “Opdat wij niet vergeten…” wordt geraakt.
Tijdloos. Immers na Mauthausen zijn er nog zoveel plekken op de wereld, waar mensen worden vervolgd, opgesloten en gemarteld. Ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven waarin de liefde hen een houvast biedt.

Zo dragen de Vrienden van de Nicolaaskerk bij aan een zinvolle beleving van het herdenkingsjaar.
Het koffieconcert begint om 11.15 uur, inloop vanaf 1100 uur, Nicolaaskerk, Kerkstraat 15 Wijhe.
Toegang is gratis, uw waardering mag blijken in de collectie die bij de uitgang wordt gehouden.

Kom luisteren en laat u raken!