Aanmelden
voor muziek in de Nicolaaskerk!

In december 2020 moesten we de volgeboekte concerten op het laatste moment afblazen. Nu de Corona maatregelen worden versoepeld ontstaan er weer mogelijkheden op kleine schaal. Voorlopig mogen er bij een concert maximaal 50 bezoekers in de kerk.

Mensen die Vriend zijn van onze stichting hebben tot 27 juni voorrang bij aanmelden voor het concert op 10 juli. Gebruik daarvoor optie 1.

Bent u nog geen Vriend dan kunt u zich eerst opgeven via het formulier op de VRIENDEN pagina van de website. Meld u daarna aan via optie 2.
Na 27 juni worden ook plaatsen toegekend aan anderen die (nog) geen Vriend zijn. Gebruik daarvoor optie 3.Nog plaats voor   14   personen op 10 juliOptie 1:Optie 2:Optie 3:Vragen over het aanmelden ?
Bel Jaap Meijer, telefoon 06 13179720.

WAT KOMT


Zaterdag 10 juli

Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.10 uur


Op zaterdag 10 juli kunnen de liefhebbers genieten van een concert, verzorgd door het


Castalia Mandoline Quintet


In maart 2019 is deze groep uit Heerde hier ook geweest met een prachtig programma van zeer gevarieerde muziek dat helemaal past in de sfeer van de Wijhese dorpskerk.

Castalia


Het orkest speelde toen werken van: Vivaldi, Bach, Calace, Pujol, Boccherini (informatie over de komende uitvoering volgt).


Het Castalia Mandolin Quintet bestaat uit:
Sebastiaan de Grebber (mandolin)
Pauline Verschuren-Ulderink (mandolin)
Ruth Sentamu-Rouw (mandola)
Ferdinand Binnedijk (liuto cantabile)
Tom Edskes (gitaar)
De 5 leden van het Castalia Mandoline Quintet kennen elkaar uit het Nederlands Mandoline Kamerorkest Het CONSORT o.l.v. Alex Timmerman.
Een internationaal vermaard mandolinegezelschap waarmee ze .o.a. al optraden in Taormina (Italië), Jeantes (Frankrijk), New York (V.S) en Edinburgh (Schotland).
In juli 2017 was hun debuutconcert als Castalia Mandoline Quintet op Terschelling in de kerk van Hoorn. En in 2018 verzorgden ze o.a. een retourconcert op Terschelling en in Heerde.
De muziek die ze spelen varieert van de klassieken als Antonio Vivaldi, Antonin Dvořák en Luigi Boccherini tot de Italiaanse Bel Canto muziek. Componisten als Raffaele Calace en Giuseppe Manente schreven in hun tijd muziek speciaal voor deze instrumenten.
collecte De concerten duren een klein uur.
De toegang is gratis. Deze concerten worden mogelijk gemaakt door vrije giften van de toehoorders! Bij de uitgangscollecte kunt u uw waardering laten blijken.

OPTREDENS
SEIZOEN 2020-2021


Concerten


Zaterdag 10 juli
19.30 uur

Castalia Mandoline Quintet

Het programma is in de maak voor:
Zondag 5 september,
Zondag 10 oktober,
Zondag 7 november,
Zondag 12 december (Winterreise!)Eerder    

Zondag 1 november
15.00 uur & 19.30 uur

Geesche Geddert, Blokfluiten
Johannes Dijkstra, Klavecimbel

Zondag 4 oktober
15.00 uur & 19.00 uur

Cello strijkkwartet Wiriavier
o.l.v. Lucas Vis

Zondag 6 september 16.00 uur
Rianne Hoek van Dijke,
Pianorecital

Zondag 1 maart 11.45 uur
Janniek Klein Zandvoort, Piano
David de Best, Piano

Zondag 2 februari 11.45 uur
Judith van den Dool en Rianne Hoek van Dijke, Zang en Piano

naar galerij
ANDERE SITES
www.pknwijhe.nl